• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 22 Ocak 2021 15:36

Manavgat, A Sınıfı Hastane İstiyor

Manavgat, A Sınıfı Hastane İstiyor
CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Manavgat ilçesinde yaptığı bir dizi ziyarette daha öncede meclis gündemine taşıdığı Manavgat Devlet Hastanesi’ne de bir ziyarette bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Manavgat ilçesinde yaptığı bir dizi ziyarette daha öncede meclis gündemine taşıdığı Manavgat Devlet Hastanesi’ne de bir ziyarette bulundu.

 

Pejmürde görüntüsüyle Manavgat’a yakışmayan hastanenin son durumunu bir de yerinde görmek ve yeni bir devlet hastanesi ihtiyacını görüşmek amacıyla CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Çoşar’la birlikte Başhekimi ziyaret eden Milletvekili Cavit ARI daha sonra İlçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

 

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Manavgat ilçemiz, yazın beş yüz binlere kadar yaklaşan nüfusuyla sadece Antalya'nın değil Türkiye'nin en büyük, ayrıca tarım ve turizme olan katkısıyla da çok önemli ilçelerimizden bir tanesidir. İlçede yaşayanıyla beraber gerek çalışmaya gerekse turistik amaçla gelen çok sayıda yerli ve yabancının bulunması nedeniyle yoğun nüfus sirkülasyonunun yaşandığı bu kadar değerli ve önemli ilçeye bu hastanenin yakışmadığını söylemek istiyorum.

 

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı'na bir soru önergesi vermiştim. Manavgat'ta bir hastane ihtiyacı olduğunu bu konuda acilen, en azında daha önceki dönemlerde özellikle iktidara mensup siyasetçilerin her seçim döneminde gelip burada seçmenin oyuna tesir edebilme adına verdikleri o vaatler içerisinde geçen 500 yataklı devlet hastanesinin sadece lafta kaldığını, sadece seçimden seçime hatırlandığını ancak gerçekte de böyle bir ihtiyaç olduğunu bir an evvel Manavgat’a bir hastane kazandırılması gerektiğinin ifade etmiştim. Bunla ilgili çalışmalar yapılacağına dair klasik cümlelerle bir cevap verildi. Daha sonra hastanenin gerçek durumunu ortaya koyacak, vatandaşın bana gönderdiği işte Manavgat’a yakıştırılmaya çalışılan hastane bu denilen, her tarafı dökülen, efendim kapısı penceresi neredeyse kırılmış, dökülmüş, pejmürde bir görüntüyle bana ulaşan bu resimleri bir kez daha haber yaptım. Bir kez daha gerek sosyal medya üzerinden gerekse basın üzerinden bir kez daha paylaştık ki yetkilileri bu noktada bir kez daha düşünmeye sevk edelim istedik.

 

Manavgat’ın bu ihtiyacını bir kez daha yerinde gelerek görerek dile getirmek adına bugün hastaneyi ziyaret ettik ve önceden başhekimi makamında ziyaret ederek bu noktadaki ihtiyaç durumunda değerlendirdik. Evet gördük ki hastane ortamının Manavgat’ın ihtiyaçlarını karşılamayan, burada acil ihtiyaç olan birtakım tedavilerin yapılmasının mümkün olmadığı bir hastane bulunmakta. Manavgat halkı, en kısa zamanda en modern şekilde yapılmış bir hastaneyi hak eden bir halktır. O nedenledir ki buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. O seçim meydanlarında seçim günlerinde gelip de burada söz verenler sadece verdikleri sözlü seçim zamanlarında değil, sonraki süreçlerde de takipçi olsunlar ve Manavgat’a 500 yataklı A sınıfı bir hastaneyi hep beraber kazandıralım.

 

Sayın Bakana da yine buradan Manavgatlı hemşerilerim adına seslenmek istiyorum, Sayın Bakan Manavgat'ın böyle bir hastaneye ihtiyacı vardır, sizlerden biz Manavgat halkının ihtiyacını görecek A sınıfı bir hastanenin burada biran evvel yapılmasını bekliyoruz. Bu görüntüden Manavgat hastanesini kurtarmak ve her türlü tedavinin yapıldığı bir hastaneyi Manavgat’a kazandırılması hepimizin beklentisidir. Dolayısıyla bu konuya bir kez daha dikkat çekmek ve bu konuyu bir kez daha hatırlatmak adına bugün Manavgat'tayız ve iktidardan acil beklentimiz Manavgat hastanesini istiyoruz. Manavgat’a hak ettiği o 500 yataklı hastaneyi istiyoruz. Buradan bir kez daha yüksek sesle Manavgat halkı adına ifade ediyoruz.

Bu hastane yapılıncaya kadar da şunu da söyleyeyim dile getirmeye de devam edeceğiz, bunu unutmayacağız, takipçisi olacağız. 2021 yılında hastanenin Manavgat’a hastanenin yapılması konusunun takipçisi olacağız. Buradan da ifade etmek istiyorum.” dedi.

 

Milletvekili Arı, 22.01.02021 tarihli yeni bir yazılı soru önergesiyle daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği yazılı soru önergesini yeniledi ve Her seçim döneminde dile getirilen ancak yerine getirilemeyip adeta halkı cezalandırılan Manavgat’a yeni bir hastane yatırımı projeleriniz arasında bulunmakta mıdır? Yoksa neden yoktur? Varsa, Manavgat halkının mağduriyetine son vermek amacıyla 500 yataklı “A” sınıfı yeni bir hastane yatırımına ne zaman başlanacaktır? sorularını yönelterek konuyu tekrar meclis gündemine taşıdı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.