• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2022 12:36

Kış tedbirleri alındı

Kış tedbirleri alındı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Antalya İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği “kış tedbirleri trafik toplantısına” katıldı.

Kış tedbirleri trafik programı kapsamında Bölge Denetleme Şube Müdürü Önder Kavak, Karayolları 13.Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Baş Mühendis Ferdi Taş kış tedbirlerinin nasıl gerçekleştiğini Antalya bölgesinde hangi illeri kapsadığını anlattı. Konuşmacı olan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise, geçen sene tedbirlerin çok kordoneli geçtiğini aynı performansın bu senede sağlanması için birliğin, iletişim ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, “Antalya’nın belli bölgelerinde ve belli sürelerde kış tedbirleri alıyoruz. Halledemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz bir sorun değil. Çünkü Türkiye Cumhuriyet’inin en büyük yangın afetini atlatmış insanların kış tedbirlerinide işetişim çağında birlik ve beraberlikle halledeceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

“GEÇEN SENENİN PERFORMANSINI BU SENEDE BEKLİYORUM”

 

Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında kış mevsiminde olağan yaşamı olumsuz etkileyecek durumları engellemek ve trafikte yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirleri değerlendirildi.

 

Vali Yazıcı, “her yıl düzenli olarak yaptığımız ve geçen yıl başarılı bir şekilde atlattığımız karla mücadeleyi bu senede başarılı bir şekilde atlatacağız. Antalya’nın belli bölgelerinde, belirli sürelerde yaşanan kış çözülmeyecek, halledilmeyecek bir sorun değil. Geçen seneki performansı bu senede bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YOLLARA 30 DAKİKA 1 SAAT İÇİNDE MÜDAHALE EDİLMELİ

 

Vali Yazıcı, teknolojinin gelişmesiyle birlikte Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmini bilgilerinin tuttuğunu ve bu tahminlere göre tedbir alındığı sürece bir sorun yaşanmayacağını söyledi. Ayrıca Vali Yazıcı, kar sebebiyle kapanan yollara 30 dakika 1 saat içinde müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Yazıcı, “ teknoloji gelişti artık Meteoroloji’nin dedikleri tutuyor. Bu yüzden tedbir almamız daha kolay. Özellikle Antalya’da Konya Karayolu kapanıyor. Kapanan yollara 30 dakika 1 saat içinde mutlaka müdahale edilmeli. Süreç uzadığında yolun kapanma süresi 10-20 saati buluyor. Bu süre 2022 yılında kabul edilemez. Hız ve destek çok önemli. Tüm kamu kurum ve kuruluşların gözü kulağı bu tedbirlerde olmalı. Hizmet ettiğimiz insanlara bu eziyeti çektiremeyiz. Bizler vatandaşların güvenli, sağlıklı sürüş sağlaması için görevlendirilmiş insanlarız” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARA HIZLICA BİLGİ VERİLECEK

 

Kar ile mücadele kapsamında kapanan yollar sebebiyle vatandaşların büyük tepkiler verebildiğini, bazen sabırlı olamadıklarını aktaran Vali Yazıcı, sosyal medya da bu tür yazılara denk gelindiğinde kendisine bilgi verilmesini istedi. Vali Yazıcı, “vatandaşların artık sabırları kalmadı. Hemen sosyal medya da can sıkıcı, devleti ve karayollarını küçük düşürecek ithamlar yapılabiliyor. Mesela yol 30 dakikadır kapalı ama vatandaş günlerdir kapalıymış gibi tepkiler verebiliyor. Bu gibi yazılara denk gelirseniz bana mutlaka haber verin hızlıca vatandaşlara gerekli bilgileri valilik olarak verelim. Antalya’da kapatılan bir yol olduğunda komşu illerimizede bilgi veriyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

DERE VE SEL FELAKETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Kış tedbirleri dışında Antalya’da sık olarak yaşanan ve çiftçileri zorlayan sel ve dere taşması afetlerine de dikkat çeken Vali Yazıcı, “bir konunun altını daha çizeceğim. Antalya’da dere taşmaları, sel sorunları yaşıyoruz. Bu durumdan çiftçilerimiz, seracılarımız çok etkileniyor. Bu türden afetlerde de hızlıca ve birlikte hareket etmeliyiz. Bu konuda çiftçiye ve seracıya destek sağlanmalı” dedi.

 

KIŞ TESBİRLERİ SUNUMU

 

Kış Tedbirleri Trafik Toplantısı’nda Bölge Denetleme Şube Müdürü Önder Kavak,  Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen ve Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü Tesisleri ve Bakım Baş Mühendis Ferdi Taş kurumların uyguladığı tedbirler ve kriz anında yapılacak çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.

Ayşem SİCİM