• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 30 Haziran 2022 11:13

Kirlilik Tespiti Ne Zaman Yapılacak?

Kirlilik Tespiti Ne Zaman Yapılacak?
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kurşunlu Şelalesini de besleyen Sarıkavak Deresinde görülen kirliliği Meclis gündemine taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kurşunlu Şelalesini de besleyen Sarıkavak Deresinde görülen kirliliği Meclis gündemine taşıdı. Çevre Bakanı Murat Kurum’a yanıtlaması istemiyle bir önerge veren CHP’li Özer, “Derenin kirlenmesine kimin/neyin neden olduğu ne zaman tespit edilecektir?” diye sordu.

Önergenin gerekçesinde basına yansıyan görüntülere de değinen CHP’li Özer, şu ifadelerde bulundu:

 

SEBEP KİMYASAL ATIKLAR MI?

 

“Kirliliğin bölge halkı tarafından ilgili kurumlara bildirildiği, deredeki ekosistemin bozulması ve balıkların ölmesine neden olan pisliğin Kurşunlu Şelalesine akması nedeniyle şelalenin de tehdit altında olduğu iddia edilmektedir. Koku ve sineğe neden olan, gri ve bulanık bir renkte akan dereden tarımsal sulamada ya da hayvancılıkta da faydalanılamadığını ifade eden bölge halkının iddiasına göre çevredeki bazı tohum ve fide firmalarının kimyasal atıklarını buraya dökmeleri nedeniyle derede kirlilik yaşanmaktadır. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda derede kirliliğin gözlendiği, Bakanlığınız personeli tarafından alınan numunede yapılan analizin sonucunun ise ‘temiz’ çıktığı ifade edilmiştir. Öte yandan 29.06.2022 tarihinde basına yansıyan görüntülere göre ise Sarıkavak Deresindeki kirlilik açıkça görülmektedir.”

 

HALKIN ŞİKAYETİYLE İLGİLİ NE YAPILDI?

 

CHP’li Özer’in Bakan Kurum’a yönelttiği sorular ise şöyle:

·         Bölge halkı Bakanlığınıza ne zaman şikayette bulunmuştur? Şikayete ilişkin bugüne kadar yapılanlar nelerdir? Dereden numune alınmış mıdır, analiz sonucu nedir?

·         Basında çıkan görüntülerden sonra Sarıkavak Deresinde yeniden bir inceleme/analiz/değerlendirme yapılacak mıdır? Derenin kirlenmesine kimin/neyin neden olduğu ne zaman tespit edilecektir?

·         Bölge halkının iddia ettiği gibi çevredeki firmaların derenin kirliliğine neden olacak kimyasal atıkları dereye boşaltıp boşaltmadıkları hususunda herhangi bir denetim yapılmış mıdır? Yapılmadıysa ne zaman yapılacaktır?

·         Derede kalıcı bir kirlilik oluşması söz konusu mudur? Buna ilişkin kimler tarafından hangi tedbirlerin alınması gereklidir?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.