• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 01 Aralık 2021 12:27

“Kan Değişimi Şart”

“Kan Değişimi Şart”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, ekonomik krizle boğuşan ülkenin artık partili bir Cumhurbaşkanı ve tek adam yönetimiyle idare edilemediğinin net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, ekonomik krizle boğuşan ülkenin artık partili bir Cumhurbaşkanı ve tek adam yönetimiyle idare edilemediğinin net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Başaran, “Ülkemizin acilen kan değişimine giderek AKP’den kurtulması gerekiyor. İYİ Parti olarak ülkeyi yönetmeye talibiz” diye konuştu.

 

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, ülkemizin son dönemde çok zorlu bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, ülkenin artık partili bir Cumhurbaşkanı ve tek adam yönetimiyle idare edilemediğinin net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Türk Lirası’nın tarihinin en büyük değer kaybını yaşadığı, vatandaşınenflasyon baskısının altında ezildiği bir dönemde neredeyse her gün zam haberleriyle karşılaştıklarını ifade eden Mehmet Başaran, “2021 yılının son günlerini yaşadığımız şu günlerde, döviz kuru yine uçtu.Türk Lirası, yabancı para birimleri karşında değer kaybetmeye devam etti. Akaryakıttan, ekmeğe, simitten, süte hemen her şeye zam geldi. Evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımızın dayanacak gücü kalmadı. Ülkemizin artık partili bir Cumhurbaşkanı ve tek adam yönetimiyle idare edilemediği net bir şekilde ortaya çıktı” dedi.

 

PİYASALAR ERDOĞAN’A GÜVENMİYOR

Ekonomiyi çok iyi bildiğini iddia eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasına piyasanın olumsuz tepki verdiğini kaydeden Başkan Başaran, “Sayın Cumhurbaşkanı, yeni ekonomi modelini anlatmak için TRT'ye konuk oldu. Faizlere ilişkin yaptığı açıklamaların hemen ardından beklendiği gibi dolar hemen 14 liraya dayandı.Peki neden böyle oldu? Çünkü piyasalar Sayın Erdoğan’a güvenmiyor. Ülkede herkesin çok iyi bildiği ancak Sayın Cumhurbaşkanının anlamak istemediği bir gerçek var; o da ekonominin çok kötü yönetildiği hatta yönetilemediğidir. İş işten geçmeden ekonominin başına işinin ehli insanlar gelmelidir” uyarısında bulundu.

 

ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİBİZ

Türkiye’de sadece ekonomik kriz değil, siyasi bir kriz de yaşandığını iddia eden İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, “Ülkemizde AKP’nin liyakatsiz kadroları nedeniyle yaşanan ekonomik krizi, vatandaşlarımız dibine kadar yaşıyor. Ancak bunun yanında ciddi bir siyasi krizi de gözden kaçırmamamız gerekiyor.Başkanlık sistemi hiçbir şekilde işlemiyor, devletin birçok kurumsal yapısı çökmeye başladı. Ülkemizin farklı toplum kesimleri arasında azımsanmayacak kutuplaşmalar tetikleniyor.Buna bir de Cumhur İttifakı’nın aşırı milliyetçi ve tehditkâr söylemini eklersek, durumumuzun hiç de iç açıcı olmadığı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla ülkemizin acilen kan değişimine giderek AKP’den kurtulması gerekiyor.  Projelerimiz ve liyakatli kadrolarımızla ülkeyi yönetmeye talibiz” diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.