• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 04 Temmuz 2020 12:20

Esnafın her daim yanındalar

Esnafın her daim yanındalar
Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf Odası ile AdviceAl arasında butik otellerin daha fazla rezervasyon almasını sağlayacak bir protokole imza atıldı.Oda ayrıca tüm esnafa koronavirüsten korunmak için 14 altın kur

Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf Odası ile AdviceAl arasında butik otellerin daha fazla rezervasyon almasını sağlayacak bir protokole imza atıldı.

 Pandemi nedeniyle zorlu günler geçiren turizm sektörünü ayakta tutmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca uluslararası alanda yürütülen çalışmaları yerelden destekleyen çalışmalar art arda geliyor. Bu çalışmalara en son örnekse Antalya Otelciler ve Pansiyoncular Odası’ndan geldi. Odalarına kayıtlı Butik otel ve pansiyonların ayakta kalma savaşı verdiğini dile getiren Otelciler ve Pansiyoncular Odası Başkanı Özcan Sucu, yaptıkları çalışmalarla esnaflara destek olmak için mücadele ettiklerini kaydetti.  

 REZERVASYONLARIN ARTMASI BEKLENİYOR

Küresel salgından ötürü turizm sektörünün çok sıkıntılı bir süreç içinde bulunduğunu belirten Başkan Sucu, “Pandeminin dünya genelinde geldiği noktayı hepimiz biliyoruz.  Antalya’mız korona virüs salgınıyla mücadelede başarılı oldu. Ancak dünya ülkelerinde maalesef bu durum söz konusu değil. İlgililerce belirlenen salgın tedbirleri çerçevesinde butik otellerimizi ve pansiyonlarımızı hazırladık. Biz hazırız; ancak sektörün normale dönmesi biraz zaman alacak gibi. Bizde olası normalleşme durumunda esnafımızın turizm pastasından payına düşeni alabilmesi adına projeler ve çalışmalar üretmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda odamıza kayıtlı esnaflarımızın daha fazla rezervasyon almasını sağlayacak bir işbirliğine imza attık” dedi.


İnternet üzerinden satın alınan tatil paketlerinin sayısının arttığını, pandemi sonrası süreçte de bu artışın devam edeceğini öngördüklerini ifade eden Sucu, “Pandemiye göre yeniden şekillenen sektörümüz dijital ortamda da varlığını korumak zorunda. Bu nedenle odamız üyelerinin internet üzerinden daha çok müşteriye ulaşmasını sağlayacak bir çalışma kaçınılmaz olmuştu. Bu noktada oteller ve seyahat acenteleri için B2C pazarlama ağı Minirez'i kullanıma sunan AdviceAl ile işbirliğine gittik. AdviceAl odamıza B2C Seyahat sitesinin yanı sıra üyelere ücretsiz web sitesi ve profesyonel fotoğraf desteği de verecek. Yapılan işbirliğinin amacı Antalya'da faaliyet gösteren odaya kayıtlı 201 butik otel ve pansiyonun daha fazla rezervasyon almasıdır” diye konuştu.

 Sucu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Minirez, otel rezervasyonu, charter uçak, online check-in, tur, gulet-yat, karavan, transfer gibi birçok hizmeti gerçek zamanlı sağlayan B2C pazarlama sistemidir. Minirez, otel ve seyahat acentelerinin kendi aralarındaki işbirliği olanaklarını arttıracak hem de misafirlere yepyeni hizmetler sunacaktır. Seyahat acenteleri hizmet türüne göre sadece yat ve gulet hizmeti veriyorsa charter uçuş hizmeti veriyorsa karavan ya da otel rezervasyonu, charter uçak, online check-in, tur, gulet - yat, karavan, transfer hizmetlerinin tümünü vermek isterse  kendi web sitesini dakikalar içerisinde hazırlayabiliyor. Seyahat acenteleri ister kendi sundukları hizmet ve otelleri ekleyerek, isterse Minirez portföyünde mevcut 2 bin 500'den fazla otel veya hizmeti seçerek kendi alan adında çalışacak WEB sitelerinde ziyaretçilerine B2C gerçek zamanlı satış imkanı sunar. Şu anda ilk fazı tamamlanmış olan Minirez, 10 dilde hizmet vermektedir önce yerel kanal yönetimleri ile entegre akabinde uluslararası sistemlere entegre edilerek dünya çapında kullanılması sağlanacaktır. Akdeniz Üniversitesi Teknokent'te yazılan Minirez, yüz 100 yerlidir, böylelikle satıştan elde edilen tüm gelirin yurt içinde kalması hedeflemektedir.”

SEMİNER VERİLDİ KURALLAR HATIRLATILDI

Oda ayrıca tüm esnafa koronavirüsten korunmak için 14 altın kuralın basılı olduğu afişler, mesafe uyarısı ve siperlik maske dağıtırken pandemi döneminde turizmcilerin uyması gereken kurallar hakkında seminer düzenledi.

Her şartta üyelerinin yanlarında olduklarını dile getiren Başkan Özcan Sucu, “Bizler sadece iyi günde değil kötü günlerde de üyelerimizin yanındayız. Çünkü bizler büyük bir aileyiz ve ailemizden kimsenin işyerini kapatmasına vicdanımız razı gelmez. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağımızdan şüphemiz yok. Bizler de karınca kararınca elimizden geldiğince üyelerimize destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.