• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 23 Mayıs 2021 15:52

“Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi” geliyor

“Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi” geliyor
Kepez Belediyesi, Antalya’nın en zengin kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi’nden sonra DokumaPark’a, çocuk kütüphanesi kazandıracak.

Kepez Belediyesi, Antalya’nın en zengin kütüphanesi Cemil Meriç Kütüphanesi’nden sonra DokumaPark’a, çocuk kütüphanesi kazandıracak. Antalya’nın en büyük çocuk kütüphanesine belediye başkanı, milletvekili, İstiklal madalyası sahibi ve Antalya aşığı Dr. Burhanettin Onat’ın adı verilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, DokumaPark’a Antalya’nın en büyük çocuk kütüphanesinin yapılacağını müjdeledi. Türkiye’de bir eşine daha rastlanmayan koruma projesi ile yeniden ayağa kaldırılan 10 ayrı müzesi, modern sanatlar galerisi, onlarca sanat atölyesi ile Antalya’nın kültür ve sanat adasına dönüştürülen DokumaPark’a bir kütüphane daha geliyor. Antalya’nın en büyük çocuk kütüphanesine eski belediye başkanı, milletvekili, İstiklal madalyası sahibi ve Antalya aşığı Dr. Burhanettin Onat’ın adı verilecek.

Dokuma Fabrikası’nın kuruluşuna öncülük etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cumhuriyetin ilk yıllarında Antalya’da sıtma ile mücadelede insanlığa önemli hizmetler vermiş merhum Dr. Burhanettin Onat’ın, isminin çocuk kütüphanesinde yaşatılacağını söyledi.  Onat’ın Antalya için çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Merhum Burhanettin Onat, milli mücadelemizin öncülerinden ve Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı’dır. 1946-47 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı, daha sonrada 3 dönem Demokrat Parti’den Antalya Milletvekilliği yapmıştır. Milletvekili olduğu dönemlerde Ferrokrom, Dokuma Fabrikası ve Kepez Elektrik Santrali’nin kuruluşuna öncülük etmiştir. Eserleriyle, kitaplarıyla, kültür ve sanata katkılarıyla Onat’ın Antalya için hatıraları unutulmaz. Onat, aynı zamanda Antalya’da çok hayatlar kurtarmış  bir hekimdi. İşte ülkesine, milletine, Antalya’ya önemli hizmetleri bulunan bu değerli büyüğümüzün adını Antalya’nın en büyük çocuk kütüphanesinde yaşatacağız.” dedi. 

Dr. Burhanettin Onat kimdir?

Rodos’ta 22 Mayıs 1894’de doğan Burhanettin Onat, İstanbul Tıp Fakültesi’nde okudu. Cumhuriyetin ilk yıllarında Antalya’da sıtmayla mücadele de en etkili isimler arasında yer aldı. Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı, 1946’da Antalya Belediye Başkanlığı, 1950’li yıllarda Demokrat Parti’den Milletvekilliğine seçildi. İstiklal Madalyası sahibi Onat, 1976’da Antalya’da hayatını kaybetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.