• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 25 Ekim 2021 12:53

Buket Uzuner ve Cevat Çapan’a Onur Ödülü

Buket Uzuner ve Cevat Çapan’a Onur Ödülü
Muratpaşa Belediyesi’nin, bu yıl, 4-7 Kasım tarihlerinde 6’ncısını gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri’nde geleneksel olarak verilen onur ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Muratpaşa Belediyesi’nin, bu yıl, 4-7 Kasım tarihlerinde 6’ncısını gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri’nde geleneksel olarak verilen onur ödüllerinin sahipleri belli oldu. Onur ödülleri bu yıl, roman ve öykü yazarı Buket Uzuner ve şair Cevat Çapan’atakdim edilecek.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ‘edebiyatı kentle, kenti edebiyatla’ buluşturmak amacıyla başlattığı Antalya Edebiyat Günleri’nin 6’ncısı, 4-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. MuratpaşaBelediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Edebiyat Günleri’yle Antalya’yı canlı bir edebiyat kenti yapma hedefine her yıl daha da yaklaştıklarını söyledi. Antalya’nın Petersburg, Dublin, Paris ve İstanbul gibi bir edebiyat şehri olacak hikayeler barındırdığını belirten Başkan Uysal, Antalya Edebiyat Günleri’yle kentin bu potansiyelini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını aktardı.

PANDEMİ, DİSTOPYA VE EDEBİYAT

“Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği salgın günlerini ve iklim felaketlerini belki de en güçlü biçimde edebiyat anlatacak” diyen Başkan Uysal şunları söyledi:

“Geçen yıl pek çok etkinlik gibi Antalya Edebiyat Günleri de çevrimiçi bir buluşma olarak gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında verilen ödüller edebiyatçıların evlerine gönderildi ve mesajları sosyal medya üzerinden edebiyatseverlere ulaştırıldı. 6. Antalya Edebiyat Günleri’nde salgın günlerini, edebiyatçılarımızdan dinleyeceğiz. Geçen yıl ödül alan edebiyatçıları da bu yıl Antalya’ya konuk edeceğiz.”

UZUNER VE ÇAPAN’A ONUR ÖDÜLÜ

Antalya Edebiyat Günleri’nde geleneksel olarak verilen onur ödülleri bu yıl roman ve öykü yazarı Buket Uzuner ve şair Cevat Çapan’ın oldu. Antalya Edebiyat Günleri kapsamında verilen öykü ödüllerinin bu yılki sahipleri ‘En İyi Öykü’ dalında “Uzak Değil” kitabıyla Eylem Ata Güleç ve ‘En İyi İlk Öykü Kitabı’ dalında “Sırça Kanatlar” ile Derya Sönmez oldu. Seçici Kurul Ayşegül Tözeren, Özcan Karabulut, İbrahim Karaoğlu, en iyi öykü kitabı değerlendirmesinde Jale Sancak ve en iyi ilk öykü kitabı değerlendirmesinde Baran Güzel’den oluştu.

Ödüller, sahiplerine 6 Kasım Cumartesi akşamı Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sunulacak.

ANTALYA EDEBİYAT KONUŞACAK

6. Antalya Edebiyat Günleri kapsamında Özcan Karabulut’un yöneticiliğinde “Pandemiyi Yaşarken ve Yazarken”, Prof. Dr. Nedret ÖztokatKılıçeri yöneticiliğinde “Salgınlar ve İnsanlar: Ütopya ve Distopya Ülkesine Yolculuk” başlıklı paneller gerçekleştirilecek. Antalyalı edebiyatçılar Metin Demirtaş, Duran Yılmaz ve Fahri Oğuz odağında Antalya’daki edebiyatın izleri sürülecek. Okur-yazar buluşmaları ve imza etkinlikleri, sergiler, şiir ve müzik dinletileri de edebiyatseverlerle buluşacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.