• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 10 Eylül 2020 16:53

Başkan Bucak Neden Görevden Alındı?

Başkan Bucak Neden Görevden Alındı?
Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak Ticaret Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak Ticaret Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

 2010 yılından bu yana Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanlığı görevini yürüten Bucak, hakkında CİMER’e yapılan şikayetler nedeniyle görevinden alındı. Geçtiğimiz çarşamba günü apar topar AESOB’a çağrılan Bucak, oda üyeliğinin düştüğünü öğrendi. Karar Bucak’ta olduğu gibi esnaf kanadında da şok etkisi yarattı. Başkan Bucak, “Hakkımda alınan karar Türkiye genelinde emsal olacak. Koltuk sevdası olduğu sürece küçük esnafın sorunlarıyla ilgilenen yok” dedi.

 Ses getirecek iddia

Kendisinin bu yıl içinde 3 kere daha CİMER’e şikayet edildiğini belirten Bucak, “Kimin şikayet ettiğini bilmiyorum; ama şahsıma kasıtlı olduğunu tahmin ediyorum. Birilerinin kuyruğuna mı bastık, gözüne mi battık bilemiyorum. Bir yolsuzluktan dolayı görevden alınmadım. Allah'a çok şükür bir yolsuzluk dosyasıyla muhatap olmadım. Meslek kolumuz için belirlenen yıllık 1 milyon 300 bin lira dolayındaki yıllık ciroyu 100 bin lira kadar aştığım için bunlar yaşandı. Her ne hikmetse karar, tebliğ süresinin son günü mesainin bitmesine saatler kala tarafıma bildirildi. Antalya’da 75 oda var ve bunların 85 bine yakın üyesi var. Bu üyelerin 40 bine yakını yasalarda belirtilen ciro rakamlarını geçer. Türkiye genelinde 1 buçuk milyon esnaf var ve detaylı incelenirse bu esnafların 1 milyonu ticaret ve sanayi odalarına geçer. Başta TESK, AESOB olmak üzere tüm birliklerin esnaf cirolarını yükseltmesi gerekir. Şahsıma yapılan iyilik mi oldu, kötülük mü oldu bilmiyorum; ama diğer esnaflarımızın zarar görmemesi için mutlaka ciro düzenlenmesi yapılmalı” açıklamasında bulundu.

 “Yaptıklarımız ortadadır”

2010 yılından bu yana esnaf ve sanatkar için mücadele verdiğini vurguluyan Bucak, “ Yönetime geldiğimizde odamızın borçlarını kapattık. Odamızın şu anda borcu yoktur. Daha sonra mülkiyeti odamıza ait olan yeni ofisimizi bünyemize kattık. Son olarak ‘Mobil Evrak Aracı’ uygulamasını hizmete sunduk. Bazı odalar gibi makam aracı alıp odaya masraf çıkarmadık. Makam araçlarına sivil plaka takıp, esnafın parasını çarçur etmedik. 10 yıldır kuruş almadan ben ve ekibim esnaf için çalıştık. Yaptıklarımız ortadadır. Gönül isterdi ki esnaf ve sanatkarlarımız için daha çok şey yapalım. Yaşananlara dürüstlüğün bedeli diyorum. Esnaflarımıza hizmet ettim ve bedelini ödedim. Bu saatten sonra görevde olan arkadaşlarımıza destekçi olacağız. Oda başkanlığımız bitti; fakat sanayi içindeyiz, esnafla iç içeyiz. Sanayi esnafına bundan sonrası için elimden gelen her türlü destek ve katkıyı vermeye çalışacağım. En ufak bir baş ağrısında bile esnaflarımızın yanında olacağız” diye konuştu.

 “Koltuğum sağlam dursun”

Esnafa sahip çıkılmadığını aktaran Bucak, “Artık küçük esnaf için mücadele edilmiyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere kendi esnaf gruplarıyla ilgili sorunları düzeltemediler. Antalya turizm memleketi, alkol gece belirli bir saatten sonra satılmıyor. Büfeciler başkanı kim, birlik başkanımız. Palandöken, Bakkallar Odası başkanı. Her sokağa bakkal gibi üç harfliler açılıyor. Bunları önlemiyor. Kimse bana bulaşmasın, koltuğum sağlam dursun. Odama ait sorunlarla ilgili AESOB’a birçok dilekçe verdim ve hiçbirinin cevabını alamadım. Sistemde alttan üste doğru gidersin, üstten aşağı doğru inmezsin. Önce birlik, sonra federasyon, sonra konfederasyon ve en son Ticaret Bakanlığı’na gidersin. Bu bağlamda esnafımızın sorunlarıyla ilgili AESOB’a verdiğim hiçbir dilekçemle ilgili cevap alamadım” ifadelerini kullandı.

 “Benimle alakası yok”

Bucak’ın görevden alınmasına ilişkin eleştiri oklarının çevrildiği AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu:
“Konunun sahip çıkmayla alakası yok. Kanuni bir durum, benimle alakası yok. Şikayet edilmiş ve müfettiş raporu doğrultusunda işlem gerçekleştirilmiş. Ciroların yükselmesiyle ilgili Mustafa Köse ve Kemal Çelik vekilimle eski Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a dosya götürdük. Hadlerin artık esnafı kaldırmadığını, yükseltimesi gerektiğini, esnafın küçücük cirolarla tacir konumuna geçtiğini belirttik. Bunu herkes biliyor. Genel Başkanımız da bizler de gündeme getiriyoruz. Bu durumda şikayet olması halinde herkes gider. Dere niye böyle bir şey yapsın ki? Dere’nin o zaman 75’inin de başkanlığını düşürmesi lazım.”

Veli AKOĞLU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.