• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 10:35

Atay Uslu Margaz Üzümünün Hasadını Başlattı

Atay Uslu Margaz Üzümünün Hasadını Başlattı
Ak Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, Kaş’a bağlı İslamlar ve Üzümlü köylerini ziyaret etti.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, Kaş’a bağlı İslamlar ve Üzümlü köylerini ziyaret etti.  Hasada başlanan Margaz Üzümü Bağlarında çiftçilerle sohbet etti, bereketli ve güzel bir hasat temennisinde bulundu.

Margaz Üzümü’nün özel bir ürün olduğunu ifade eden Atay Uslu, bu tür üzümünün üretiminin devamının sağlanması, tanıtılması ve markalaşması için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini de anlattı.

HEM ÜZÜM HEM TURİZM

Atay Uslu açıklamasında şunları ifade etti:

“Kaş’a bağlı Üzümlü ve İslamlar mahallemiz son zamanlarda butik turizm ve villa turizmi açısından bir cazibe merkezi haline geldi. Bir yanda köy kültürü, diğer yanda köyün doğal güzellikleri içinde tatil yapmak aranan bir turizm türü haline geldi. Üzüm bağları içerisinde herkesin bu doğal dinlenme alanlarına bekliyoruz” dedi.

Atay Uslu Margaz Üzümü’nün de raf ömrünün uzun olduğunu, her salkımının neredeyse bir kilograma yaklaştığını, aroması ile rengiyle tercih edilen bir üzüm olduğunu anlattı.

1 SALKIM 1 KİLOGRAM

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde tarihi Likyalılara kadar uzanan 2 mahallede yıllardır üretilen ‘Margaz Üzümü’, Türkiye’nin her bölgesine gönderiliyor.

Kaş’a bağlı Üzümlü ve İslamlar mahallelerinde, yıllardır değişik bir üzüm türü üretiliyor. Üzümlü'nün eski adı Margaz'dan adını alan üzüm, tarihi Likyalılara kadar uzanan 2 mahallede yetiştiriliyor. Beyazın farklı tonlarında, çekirdekli, kalın kabuklu, sulu ve tatlı  Margaz Üzümü, uzun raf ömrüyle dikkati çekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.