• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Nisan 2022 17:07

Antalya kültür sanata doyacak

Antalya kültür sanata doyacak
Birçok tiyatro oyununun sergileneceği Antalya Açık Hava Tiyatrosunda birbirinden güzel oyunlar vatandaşla buluşacak. Mayıs ayından itibaren tiyatro oyunları seyircileriyle sanatın her halini buluşturmak için sahnede olacak.

Birçok tiyatro oyununun sergileneceği Antalya Açık Hava Tiyatrosunda birbirinden güzel oyunlar vatandaşla buluşacak. Mayıs ayından itibaren tiyatro oyunları seyircileriyle sanatın her halini buluşturmak için sahnede olacak.

Haziran ayının ortalarına kadar sergilenecek oyunlar çok değerli oyuncu ve ekip kadrosu ile Antalya halkını sanatla buluşturmak için hazırlanıyor. Sergilenecek senaryolar Çatıdaki Yarasa, Emlakçıyı Beklerken, Sır, Zengin Mutfağı, Taxim, Timsah Tteşi, Etekler ve Pantolonlar adlı oyunlardan oluşuyor. Sahnede yer alacak programlar tiyatronun her yönünü Antalya halkına sunacak. Komedi drama, müzikal tiyatro gibi birçok tiyatro alanını kapsayan bu oyunların biletleri birçok satış noktası ve biletixden temin edilecek.

ŞENER ŞEN 40 YIL SONRA TEKRAR SAHNEDE

Zengin Mutfağı adlı oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede. En büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını konu alan oyun, Şener Şen’in usta oyunculuğu ile 40 yıl sonra tekrardan halk ile buluşacak. Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanların da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacağını işleyen oyun 2 Haziran Perşembe günü Antalya Açık Havada seyircileriyle buluşacak.   


ÖDÜLLÜ OYUN ANTALYA’DA

35. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi Yılın Tiyatro Ödülünü, Moonlife Dergisi ve Altın Palmiye Ödüllerinde de 2021 yılının ' En İyi Tiyatro Oyunu ' ödülüne layık görülen, Nurseli İdiz, Nergis Kumbasar gibi usta isimlerin rol aldığı Etekler ve Pantolonlar seyirciyle buluşuyor.  Kocasının kendisini aldatması üzerine intikam almayı düşünen bir kadın üzerinden ilerleyen hikâyede geçmişlerine bir yolculuk yapan karakterler aslında hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de, aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar. İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür. Müzikli komedi olan bu oyun 7 Mayıs Cumartesi günü Türkan Şoray Kültür Merkezinde halkla buluşacak.

İDDİALI OYUNCU KADROSUYLA SIR SAHNEDE

 Birbirinden iddialı oyuncu kadrosuyla Sır tiyatro oyunu Ahmet Kazanbal'ın yönetmenliğinde Antalya Açık Hava da sahneleniyor.Tayanç Ayaydın, Emel Çölgeçen, Anıl Çelik, Tolga Güleç, Şeyma Gökçe Cengiz, gibi isimlerin rol aldığı oyunda hayatları yöneten sırlar, önyargılar, düşünceler, egoizm, faşizm, sol - sağ çekişmesi, gibi insana dair değerler işleniyor.  Samimi, esprili, sürükleyici, dram ve durum komedisini harmanlayan bu oyun 19 Mayıs Perşembe günü Antalya Açık Hava Tiyatrosunda sahne alacak.

ÇATIDAKİ YARASA İZLEYİCİLERİNE HAZIRLANIYOR

İzlandalı sanatçı Vala Thorsdottir tarafından yazılan Çatıda ki yarasa adlı oyun, 2001 yılında Avrupa Kadınların Tiyatrosu Festivali’nde büyük ödüle değer görülen senaryosu ile Antalya da halkını sanata doyurmayı bekliyor. Manik- depresif rahatsızlığı olan bir kadının monologlarından oluşan bu oyun, toplumsal problemleri ruh sağlığı bozuk bir kadın üzerinden irdeliyor. Kara komedi türündeki oyun, seyirci ile ruhsal bozuklukları olan kişilerin arasında bir empati kurmayı hedeflerken; ‘Normal olan ne?’ , ‘Kim deli, kim akıllı?’ gibi sorulara cevap arıyor. Oyunculuğunu ve yönetmenliğini üstlenen Dicle Akının olduğu ödüllü bu oyun 9 Mayıs Pazartesi günü Türkan Şoray kültür merkezinde sergilenecek.

ON FARKLI İNSAN ON FARKLI KADER

Taxim Bistro’da yolları kesişen birbirinden farklı hayatları konu edinen oyun On farklı insanın on farklı kaderini incelikle işliyor. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkânsız olan bu insanların yollarını birleştiriyor. Kara komedinin doruklarında olan bu oyun Herkes yaşamayı hak eder mi? Yaşama hakkı taksim edilebilir mi? Sorusunu oyun boyunca seyirciye hissettiren oyun değerli oyuncu kadrosu ile Şevket Çoruh Ozan Güven Ömür Arpacı, Mert Asutay, Nergis Çorakçı, Seçkin Özdemir, Rüya Demirbulut’tan oluşuyor. Oyun 9 Haziran Perşembe günü Antalya Açık Hava tiyatrosunda sahne alacak.

EMLAKÇIYI BEKLERKEN OYUNU SEYİRCİYLE BULUŞUYOR.

Yasemin Yalçın Tiyatrosu yapımı Emlakçıyı beklerken  oyununda birbirinden anormal karakterlere sahip komşuların bir evde toplanarak hayatlarının en acayip, en unutulmaz gününe tanıklık ediliyor. Ortalık tam 2 saat ve 2 perde boyunca fena karışacak ve bu Türk işi Fars oyununda oyuncular sahnede koşuşturmaktan terlerini, koltuklarda oturan seyirciler de gülmekten gözlerindeki yaşlarını silecekler. Oyunun tamamı komediden oluşan senaryosuyla izleyicileri kahkahaya boğacak hikâyede Yasemin İnce ve eşi İlyas İlbey’in kadroda olduğu oyun 26 Mayıs Perşembe Antalya Açık Hava Tiyatrosunda hayat bulacak.

TİMSAH ATEŞİ 23 HAZİRAN’DA SAHNEDE

BaşrolleriniFunda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in paylaştığı Timsah Ateşi, zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikâyesini konu alıyor.Yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği oyun, 2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nin en iyi oyunları arasında yer aldı. 1989 yılı, Kuzey İrlanda da Sevgisiz bir evde, kötürüm bir baba ile 8 yıl hapis yatan asi bir kız Fianna (Hazar Ergüçlü) ve dindar ablası Alannah’ın (Funda Eryiğit) temposu bir an bile olsun düşmeyen, sürreal, grotesk senaryo izleyicileri için 23 Haziran günü Antalya Açık Hava Tiyatrosunda sahnede olacak.

Sıla AKKAYA


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.