• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 28 Nisan 2022 16:30

Antalya Kent Konseyi'nden Anlamlı Etkinlik

Antalya Kent Konseyi'nden Anlamlı Etkinlik
Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ile Kültür ve Sanat Çalışma Grubu üyeleri,AKM Fuayesi’nde açılan Köy Enstitüleri sergisini gezdi, ardından ortak ‘Köy Enstitüleri’ konulu toplantı yaptı.

Antalya Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ile Kültür ve Sanat Çalışma Grubu anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kent Konseyi Eğitim ile Kültür ve Sanat çalışma gruplarının üyeleri,17 Nisan 1940 tarihinde kurulan köy enstitülerinin 82’nci kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Fuayesi’nde açılan ‘Aksu Köy Enstitüsü’ konulu sergiyi gezdi. Sergide yer alan Aksu Köy Enstitüsü ile ilgili onlarca fotoğraf karesi ilgi gördü.

OKUL DOKTORUNUN KIZLARI DA SERGİYİ GEZDİ

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği Antalya Şubesi tarafından açılan sergiyi izleyenler arasında Aksu Köy Enstitüsü doktoru Bedia Kervancıoğlu’nun kızları Ayşe Feyizoğlu Kervancıoğlu ile Semin Kervancıoğlu da katıldı. Bedia Kervancıoğlu’nun kızları, Aksu Köy Enstitüsü ile ilgili anılarını anlattı. Sergiyle ilgili bilgi veren Antalya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Yavuz Ali Sakarya, Aksu Köy Enstitüsü’nde okuyan öğrencilerin anılarını da anlatarak, köy enstitülerinin Türkiye’ye sağladığı büyük kazanımlara işaret etti.

AKM’DE ORTAK ‘KÖY ENSTİTÜLERİ’ TOPLANTISI

Serginin ardından AKM Perge Salonu’nda Eğitim Çalışma Grubu ile Kültür ve Sanat Çalışma Grubu’nun ortak toplantısı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan toplantıya 2 çalışma grubunun üyeleri katıldı. Toplantıda Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Şanlı tarafından “82’nci Yılında Köy Enstitüleri: Anlamı ve Günümüz Açısından Önemi” konulu sunum yapıldı. Şanlı, sunumunda köy enstitülerinin önemine dikkat çekerek, “Bize bu ülkeyi kuran Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Yavuz Ali Sakarya ise “Köy Enstitülerinde Üretici Eğitim” konulu sunum yaptı. Sakarya, köy enstitülerinin ülkeye sağladığı kazanımlar ve bu eğitim sisteminin aydınlanmacı ruhuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.