• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2021 15:49

‘Antalya engelsiz hale getirilmeli’

‘Antalya engelsiz hale getirilmeli’
Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilerin sorunlarını ele alarak bu sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi. Toplantılarda engelli bireylerin kaldırımda rahat yürüyemediğine işaret edilirken, Antalya’nın engelsiz bir kente dönüştürülmesi ist

Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilerin sorunlarını ele alarak bu sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi. Toplantılarda engelli bireylerin kaldırımda rahat yürüyemediğine işaret edilirken, Antalya’nın engelsiz bir kente dönüştürülmesi istendi.

 Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclisi, düzenlediği toplantılarda engelli bireylerin kentte yaşadığı sorunları görüştü. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Karavuralve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantılarda kentte engellilerin yaşadığı sorunlar dile getirildi ve çözüm önerileri sıralandı.

‘BÜTÜN KENT ENGELSİZ HALE GETİRİLMELİ’

Engellilerin karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden katılımcılar, engellilerle ilgili düzenlemelerin imar planlarında da uygulanması gerektiğini belirterek, “Antalya’da bir noktada engelsiz bir alan oluşturup bunun açılışını yapmak doğru değildir. Bu bir çözümmüş gibi gösterilmemelidir. Kaldırımlar, plajlar ve kamusal alanların sınırlı erişim değil, tamamının engelliler tarafından kullanılabilir olması gerekir. Antalya, engelli bireylerin rahatça kullanabileceği bir kent olmalıdır. Bütün kent engelsiz hale getirilmelidir. Engelsiz kent erişimi sağlanmalıdır” diye konuştu.

‘NORMAL İNSANLAR BİLE YÜRÜYEMİYOR’

Engelliler Meclisi üyeleri deengelli bireyler olarak kentte karşılaştıkları sorunları ve beklentilerini anlattı. Toplu ulaşımda yıllardır belediyeden talep ettikleri sesli uyarı sisteminin hayata geçirilmemesini eleştiren katılımcılar, bu sistemin uygulanmasını istedi. Engellilerin yaşadığı sorunların dünya kenti Antalya’yayakışmadığını üyeler, Atatürk ve Işıklar caddelerinde engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Atatürk Caddesi’ndeki kaldırım işgallerinden dolayı bırakın engellileri, normal insanlar bile yürüyemiyor. Kaldırıma büfeler kurulmuş, motosikletler park etmiş durumda. Ben Atatürk Caddesi’nde yürürken küt diye kafamı büfeye çarpıyorum. Bu alanlardaki kaldırım işgallerine son verilmeli” dedi.

‘ENGELLİ BİREYLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR’

Antalya Kent Konseyi’nin sorunların çözümünde ciddi anlamda etkisi olan bir yapı olduğunu belirten Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Karavural da engelli bireylerin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla toplantılara etkin katılımı sağlamanın önemine değindi. Kentin birçok yerinden engellilerin sorunlarla karşılaştığını kaydeden Karavural, şunları söyledi: “Kentte uygulanan yeni projelerde bile görme engellilerin görmezden gelindiğini görüyoruz. Bazı projelerde görme engelliler için önemli olan kılavuz çizgileri yok, engelliler için tuvalet yok. Bunlar maalesef düşünülmüyor. Engelliler komisyonunun kentte yaptığı denetimlerde 396 yerin engelli bireyler için uygun olmadığını belirledi.”

Engelliler Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında, Engelliler Haftası kapsamında yapılması planlanan etkinlikler de görüşüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.