• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 03 Nisan 2021 14:16

Antalya'dan Dünyanın Dört Yanına Mermer

Antalya'dan Dünyanın Dört Yanına Mermer
Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren İmsa Mermer dünyanın dört bir yanına imzasını atıyor. Dünya devi Huawei de İmsa Mermer'i tercih edenler arasında
Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet veren İmsa Mermer dünyanın dört bir yanına imzasını atıyor. Dünya devi Huawei de İmsa Mermer'i tercih edenler arasında...

Ocaktan montaja kadar her aşamada güvenli ve kaliteli hizmet veren İmsa Mermer, çevreye duyarlı bir firma olarak göze çarpıyor. Türkiye mermer bakımından oldukça zengin olurken Bucaklı iş insanı Ahmet Tekin, Antalya'dan yola çıkarak dünyanın birçok noktasına mermer satar hale geldi.

Mermerde bir marka olan İmsa Mermer, teknolojinin dünya devleri arasında yer alan Huaewi Techologies Co’nun inşa ettiği dev üretim laboratuvarında bir Türkye firmasının da imzasını attı.

Kurulduğu günden itibaren mermercilik sektöründe yeniliklere imza atan İmsa Mermer hakkında bilgi veren Ahmet Tekin, "

1986 yılında kurulan İMSA MERMER, organizasyon yapısı, üretim teknolojisi, genç ve dinamik yönetim ekibi ile birçok ülkede gerçekleştirilen yüzlerce projeye yüksek kaliteli ürünler sunan mermer sektörünün önde gelen firmalarından biridir.

Kuruluşunun ilk yıllarında inşaat, hafriyat, ithalat ve ihracat işleriyle iştigal etmekte iken 2008 yılında daha fazla madencilik alanında yatırımlara başlayarak mermer sektörüne giriş yapan, amatör ruhun heyecanını kaybetmeden kurumsallaşan, profesyonelleşirken, esnaf olma erdemini unutmayan, uluslararası pazarda emin adımlarla ilerlerken iç piyasada da akılcı hedeflere ulaşan bir aile şirketidir. Ayrıca, İmsa Mermer en doğru mermer yataklarını bulan, çalıştırdığı ocaklardaki verim ve yükselen satış grafiği ile marka haline gelen uluslararası bir AR-GE firmasıdır.

Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla bölgelerinde 40’ın üzerinde mermer ocağı ruhsatına sahip olan İMSA MERMER, Antalya bölgesinde Saklıkent’te bulunan kendi ocaklarında ham blok mermer üretmektedir. İMSA MERMER Antalya Organize Sanayi Bölgesinde kendi fabrikasında da “plaka mermer” ve “ebatlı mermer” üretimi yapmakta, yatırım yaparak ve yeni makine satın alarak üretim kapasitesini her yıl artırmaktadır.Bu 40 maden ruhsatından 14’üne işletme izni verilmiştir. Bu ruhsatların bir kısmı şirketimiz tarafından, bir kısmı da kiracılarımız tarafından işletilmektedir" dedi.

İmsa Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tekin, "Dünya pazarlarında söz sahibi olmak istiyorsak, Türk mermerini tanıtmamız gerekli. Bizden mermeri alıyorlar işliyorlar ve farklı bir ülkenin mermeri diye dünya pazarlarına giriyorlar. Türk Mermerinin ismini kurtarmamız için  tanıtıma ağırlık vermemiz gerekli. Bizler de bu noktada aktif olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın da meyvelerini almaya da başladık. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi Huaewi" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük 500 şirketi arasında 49’uncu olan Huawei’nin yanı sıra ululaslarası daha birçok projeye mermer ihraç eden İMSA Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tekin, "Teknoloji devi Huawei’nin Merkezi G Bölgesi Yeniden Yapılandırma Projesi kapsamında hazırladığı yeni üretim laboratuvarında kullanılacak mermerler Türkiye’den gitti.Böyle bir proje için mermer ihraç eden firmanın da Türkiye firması olan İMSA Mermer olması bizim için çok önemli. 110 bin metre kare üzerinde kurulan tesisin iç ve dış kaplamasında , sütunlarında ve ince işçiliklerinde İMSA Mermer’in ‘Ottoman’ i mermerleri kullanılıyor. Yaklaşık 10 bin ton mermer ihraç ettiğimiz bu proje sayesinde Türkiye ekonomisine katkı sağlamış olduk” açıklamasında bulundu.

Türkiye’deki mermer sektörünün dünya çapında etkili olduğu vurgulayan Ahmet Tekin, “Sadece Huawei projesiyle dünyada adımızdan söz ettirmiyoruz. Yüce dinimiz İslam’da kutsal toprak olan Safâ ve Merve tepeleri arasında kullanılan zemin döşemesi için yine Türkiye’deki mermer firmaları tercih edildi. Öte yandan Amerika’nın en önemli kurumu olan Beyaz Saray’da da yine Türkiye mermeri kullanıldı. Dünyadaki daha birçok projede bizim topraklarımızdan çıkan mermerler kullanıldı” diye konuştu.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.