Vergi borcuna, kredilere yapılandırma!

Vergi borcuna, kredilere yapılandırma! Bakan Nebati detayları açıkladı: 48 ay taksit imkanı getiriliyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketine ilişkin detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapılandırma paketine ilişkin, "Vatandaşlarımız yapılandırılan borçlarını 4 yıla yayılan aylık taksitler halinde 48 taksitte ödeyebilecekler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı sonrasında Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketini hayata geçireceklerini dile getirmişti. Erdoğan, "Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırıyoruz. 2 bin lirayı aşmayan vergi dairelerine olan borçların tahsilinden vazgeçiyoruz" ifadelerini kullandı.

YAPILANDIRMADA HAZIRLIKLAR TAMAM

Vergi borçları affı, ehliyet affı, KYK borcu, sigorta primi borçları affını da kapsayan yapılandırma paketine ilişkin detaylar ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklandı. Bakan Nebati İzmir'de iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda, kanun teklifinin hazır olduğunu, en kısa sürede Meclis'e gelerek yasalaşacağı bigisini paylaştı. Nebati, "Kanun hem Yapılandırma hükümlerini hem de vergi mevzuatında çeşitli yeniliklerin olduğu hükümleri kapsayacak" dedi.

 

"Teklifle, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna süresinde ödenememiş borçların cezaları kaldırılarak ödenmesini getiriyoruz" diyen Bakan Nebati'nin konuşmasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:


24.01.2023 22:06:25