SGK’da masalar EYT dosyaları ile doldu!

SGK’da masalar EYT dosyaları ile doldu! Kademeli prim kafaları karıştırdı: Sadece bir ay içinde 5 kat artış…

SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında bulunan milyonlarca EYT’li için kanunlaşma süreci resmen işlemeye başladı. EYT şartları netleşirken taslaktaki emeklilik prim günü detayı kafaları karıştırdı. Kademeli prim sistemi ile vatandaşlar yeniden SGK’lara akın etti. Borçlanma talebi için SGK’ya başvuranların sayısı sadece bir ayda neredeyse 5 kat arttı.

Yaş sınırı olmadan kademeli prim günü ile emekli olacak SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşlar EYT şartlarını, doğum ve askerlik borçlanmasını, kıdem tazminatını, ne kadar maaş alacağını merak ediyor. “Prim günümü doldurabiliyor muyum?, “Emekli olabiliyor muyum?” sorusu milyonların gündeminde yer alırken emeklilik borçlanması için sosyal güvenlik kurumlarına akın yaşandı. Masalar EYT’lilerin dosyaları ile doldu taştı. 

PERŞEMBE GÜNÜ KOMİSYONA GİDİYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dün TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifi, 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak. Komisyon, teklifi, perşembe günü saat 11.00'de görüşmeye başlayacak.

EYT KANUN TEKLİFİNDE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR


31.01.2023 20:12:34