• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 04 Temmuz 2020 12:36

AK Parti’de kongre hareketliliği

AK Parti’de kongre hareketliliği
AK Parti’de korona virüs salgını nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri önümüzdeki Temmuz ayı içinde tamamlanacak.

AK Parti’de korona virüs salgını nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri önümüzdeki Temmuz ayı içinde tamamlanacak.

 Yerel seçimlerin ardından il kongresi için kolları sıvayan AK Parti’de kongre sürecinde revizeye gidilmişti. Ayrıca ilçe kongrelerin noktalanmasıyla yapılacak olan il kongresinin 2020 Kasım ayında değil, Eylül ayında yapılması planlanmıştı. Ancak delege seçimlerinin tamamlandığı Antalya’da 2020 yılının Şubat ayı içinde başlayacağı açıklanan ilçe kongreleri de korona virüs salgını nedeniyle ertelenmişti.

Yeni tarih netleşti
AK Parti’de şu ana kadar Antalya genelinde 5 ilçenin kongresi gerçekleştirildi. Geriye kalan 15 ilçenin kongreleri henüz yapılamadı. Pandemi nedeniyle ertelenen kongrelerin yapılacağı tarihse netleşti. AK Parti Antalya İl Başkanlığı kongreleri Temmuz ayı içinde tamamlamaya hazırlanıyor. Kongreler öncesi Ankara’ya giden AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş parti genel merkeziyle son istişareleri gerçekleştirdi. Başkan Taş’ın Antalya dönüşü 15 ilçede kongre sürecini başlatması bekleniyor. Taş, daha önce kongre sürecine yönelik yaptığı açıklamalarda, ““Yönetimlerimizi güncelleyerek bazı ilçelerimizde de ilçe başkanlarımızın değişimiyle kongre sürecimiz devam edecek. İlçelerde kongre sürecimizi mayıs ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz, bu konuda genel merkezle istişarelerimizi tamamladık. 19 ilçe kongremizi en güzel şekilde dinamik ve yeni kadrolarla yeni bir heyecanla yönetimlerimizi de yenileyerek tamamlayacağız. Antalya'nın kongresinin Kasım veya Aralık 2020'de yapılması ön görülüyor” ifadelerini kullanmıştı.

 Öte yandan 15 ilçede yapılması planlanan kongrelerde pandemi riski göz ardı edilmedi. Kongreler seyircisiz bir şekilde yapılacak. Sadece oy verecek olanların katılacağı kongrelerde sosyal mesafe, koruyucu maske ve hijyen kurallarına tamamen uyulacak. 

Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.