• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ocak 2023 19:17

2023'te Antalya'ya katkı sürecek

2023'te Antalya'ya katkı sürecek
2023 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti.

2023 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti. 2022 yılında iyi bir koordinasyon ve çalışmayla başarılı işlere imza attıklarının altını çizen Vali Yazıcı, 2023 yılında da Antalya’ya katkı sunacak hizmetler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Antalya’daki yatırımların, sosyo-ekonomik gelişmelerin, yerel ve bölgesel kalkınma planlarının değerlendirileceği ve bunlara ilişkin sorunların çözümü noktasında kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak için gerçekleştirilen 2023 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti. Yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Murat Sezgin ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

2023 Yılı Hepinize Sağlık, Başarı Ve Mutluluk Getirmesini Temenni Ediyorum

Sözlerine toplantıya katılan herkesin yeni yılını kutlayarak başlayan Vali Yazıcı; “2023 yılının ilk koordinasyon toplantısı için bir aradayız. Öncelikle belirtmek isterim ki, 2023 yılı hepinize sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Hizmet sunduğunuz insanların mutlu olduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bağlılığın ve güvenin arttırıldığı, her manada hizmet kalitesinin hızlandığı bir yıl olsun inşallah. 2023 yılında da inşallah Antalya’nın daha da yaşanabilir ve daha da mutlu bir şehir olması için hep birlikte çok çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

2022 Gerçekleşme Oranları Hakkında Bilgi Verildi

Antalya’da 2022 yılındaki projelerin gerçekleşme oranlarıyla ilgili bilgi veren Vali Yazıcı; “2022 yılındaki 805 projenin 370 tanesi tamamlandı. 257 tanesi halen devam ediyor. 76’sı ihale aşamasında, 77 tanesi başlanamayan ve 25 tane de tasfiye edilen projemiz var. Parasal gerçekleşme oranımıza baktığımızda ise oranımız %89,49. Bu oran genel ve özel bütçeli kurumlarda %92,33, belediyelerde ise %84,55 olarak gerçekleşti.” dedi.

2023 Yılı Turizm Anlamında 2022 Yılından Daha Güzel Olacak

2023’te de Antalya’ya katkı sunmak için hep birlikte çalışacaklarını ifade eden Vali Yazıcı şunları kaydetti: “İnşallah 2023 yılında da şehrimize katkı sunacak hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Kurumlarımız arası iyi bir koordinasyonumuz var. Bunu yeni yılda da devam ettireceğiz. Antalya’mız çok hareketli bir şehir. Burası bir dünya şehri. Çok sayıda misafirimiz oluyor. Çok sayıda yabancı misafiri şehrimizde ağırlıyoruz. 2023 yılı turizm anlamında 2022 yılından daha güzel olacak.” 

Saat Kulesi Restorasyonu Kısa Bir Sürede Tamamlanacak

Toplantıda Antalya’nın sembollerinden biri olan saat kulesinin restoresiyle ilgili de bilgiler paylaşan Vali Yazıcı; “Antalya’mızın sembollerinden olan saat kulesini restore ettirmek bana kısmet oldu. Az bir işi kaldı. Kısa bir süre içinde bitecek inşallah.” dedi.

Kadına Şiddet Hepimizin Sorumluluğunda Olan Bir Konu

Kadına şiddet konusunun her zaman kırmızı çizgileri olduğunu aktaran Vali Yazıcı; “Kadına karşı şiddete hiçbir şekilde ne müsaade ederiz ne de tolerans tanırız. Başta kendi personeliniz olmak üzere bu konuda mesajlar vermeye devam edin. Kurumsal anlamda görseller de kullanarak bu konu ile ilgili hassasiyetimizi belli edelim. Bu konuda hep birlikte duyarlı olmanızı istiyorum. Birimlerinizde kadına karşı şiddetin bir insanlık suçu olduğuna dair farkındalık oluşturun. Bu konu sadece Aile ve Sosyal Hizmetlerin ya da Emniyet ve Jandarmanın işi değil. Hepimizin sorumluluğunda olan bir konu.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik Konusunu Asla Boşlamamalıyız

Güvenlik konusunun kendileri için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi: “Güvenlik konusunda hep diken üstünde olmak zorundayız. Bu konu bizim için çok önemli. 2022 yılımızın turizm verileri iyi gitti. 2023’te de devamını bekliyoruz. Turizmin iyi gitmesi hem Antalya hem de ülke ekonomimize büyük katkı sunuyor. Turizm noktasında güvenlik olmazsa olmazımız. Koordineli ve hassas bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın 2’ncisinin Nisan ayında yapılacağını söyleyen Vali Yazıcı katılımcılara teşekkür ederek; “Arkadaşlar katılımınız için çok teşekkür ediyorum. 2023 yılında hızlı ve dinamik çalışmaya devam ediyoruz. Hepinize sağlık ve işlerinizde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.